Skip to main content

Oavsett om ni söker en unik miljö för ett viktigt möte eller om ni är ett sällskapsom vill uppleva en oförglömlig jakt med övernattning på slottet finns det något för alla på Bergsjöholm.

Jakt
På gården finns olika möjligheter att uppleva en fartfylld jaktdag i äkta skånsk slottsmiljö. Naturen på gården är varierande och bjuder på olika typer av jakt.

Drevjakt på klövvilt
En garanterad fartfylld dag i fantastisk miljö! Genomförs under en dag med möjlighet till övernattning på slottet i anslutning till jakten. Viltet vi jagar är vildsvin och dovhjort och säsongen är november till januari. Lämpligt sällskap är 8-12 personer.

Vak- och smygjakt efter vildsvin, rådjur och dovhjort
Kan kombineras med övernattning och sker löpande över året enligt jakttabell. På gården finns en stor stam av vildsvin med väldigt goda jakttillfällen antingen på vak- eller som pyrschjakt.

Gåsjakt
Gården ligger i anslutning till Östersjöns kant och erbjuder med kort varsel gåsjakt under höstmånaderna

För mer information eller bokning, ring oss gärna på telefon 070-791 05 09.

Ut i naturen!
Större delen av gården är öppet året runt och det finns olika sätt att komma ut i naturen och uppleva den unika miljön. Är du ute efter träningsdosen finns det en rekommenderad löptur som tar dig från Hedeskoga/Källesjö igenom hela gården/skogen och tillbaka. Sträckningen är cirka 5km. Skåneleden passerar rakt igenom gården och den norra delen av skogen är ett naturreservat med upp till 76 rödlistade arter.

Stadsnära boende i kulturmiljö
På gården finns idag en mängd olika boenden i varierande storlek som alla för tillfället är uthyrda. Gemensamt för samtliga boende på Bergsjöholm är att alla hus är nogsamt renoverade och utrustade med moderna vitvaror och teknik. Eftersom vi har ett eget fjärrvärmenät där vi eldar med vår närodlade halm, ingår alltid värme som en viktig del av uthyrningen. Under 2015/16 har vi även dragit stadsnät till samtliga hus och vårt avlopp är sedan tidigare med egen infrastruktur sammankopplat med Ystad kommuns VA-nät. Under 2017-2018 byggdes sex nya bostäder i området som historiskt var trädgårdsmästeriet.

Varje år tillförs 1-2 nya boende så är du intresserad av att på sikt hyra modernt och stadsnära i unik miljö går det bra att höra av sig med ett intressemail till fredrik@bergsjoholm.com.